Jak přijímat a pokládat hovory pomocí Siri

Kromě iniciování telefonních hovorů můžete Siri používat k přijímání příchozích telefonních hovorů a FaceTime hovorů. Po skončení hovoru můžete také použít Siri k ukončení hovoru – s důležitým upozorněním.

Využitím některých méně používaných funkcí Siri ji můžete používat k volání, přijímání příchozích hovorů a ukončování telefonních hovorů. To lze provést bez použití rukou pomocí reproduktoru nebo pomocí sluchátek.

Stojí za zmínku, že tyto funkce budou fungovat na iPhone 11 nebo novějším, stejně jako na Apple Watch. Některé funkce budou fungovat pouze se staršími iPhony, pokud používáte sluchátka AirPods nebo Beats s funkcí Siri.

Jak přijmout hovor se Siri

Když váš iPhone zazvoní, stačí říct „Siri, answer call on speaker“ a udělá to přesně to. To se hodí, pokud máte právě plné ruce práce a vidíte na obrazovku, abyste věděli, kdo vám volá.

Jinak obecně užitečnější způsob, jak se nejprve rozhodnout, zda vůbec chcete přijmout telefon nebo FaceTime hovor pouze pomocí vašeho hlasu, je nastavit funkci „Oznámení hovorů“. Zapněte to tak, že přejdete do Nastavení, potom klepněte na Siri a hledání a poté na Oznámení hovorů.

Siri oznámení hovorů

Tato stránka vám nabízí několik možností. Můžete si vybrat, aby Siri vždy oznamovala příchozí hovory, nebo jen když máte nasazená sluchátka.

Existuje další možnost, která umožňuje přijímat telefonní hovory hands-free, když máte nasazená sluchátka nebo používáte možnost reproduktoru. Ve výchozím nastavení je tato možnost nastavena tak, aby hovory nikdy neoznamovaly.

Pokud chcete používat Siri k přijímání telefonních hovorů bez sluchátek, zvolte možnost „Vždy“. Oznámí všechny příchozí hovory identifikací volajícího, pokud je jeho jméno ve vašich kontaktech nebo je aktivní ID volajícího.

Chcete-li hovor přijmout, jednoduše řekněte „Siri, přijmi hovor“. Hovor pak bude spojen s vaším reproduktorem nebo sluchátky.

Ukončení hovoru pomocí Siri

Hovor se obvykle automaticky ukončí, když se obě strany rozloučí a volající zavěsí. Pokud je iPhone na dosah, můžete hovor ukončit také stisknutím červeného tlačítka „zavěsit“ na obrazovce.

Pokud je obrazovka vypnutá nebo ztlumená, můžete ji probudit klepnutím kamkoli na obrazovku a poté klepnutím na tlačítko „zavěsit“.

V některých situacích můžete chtít hovor ukončit předčasně nebo pouze pomocí hlasu. Pro tuto možnost ji budete muset nejprve povolit v Nastavení.

Na iPhonu se vraťte do Nastavení a vraťte se do Siri a hledání a ujistěte se, že je zapnutá funkce Ukončování hovorů.

Siri ukončování hovorů

Pokud stále používáte iOS 15 nebo starší, postup se mírně liší. V Nastavení přejděte na Usnadnění, klepněte na Siri a aktivujte funkci Zavěšení hovoru.

Nyní můžete Siri požádat, aby hovor zavěsila, když jste na reproduktoru nebo používáte sluchátka. Uvědomte si, že vás volající uslyší, než hovor skončí.

Na Apple Watch můžete buď říct Siri, aby hovor zavěsila, nebo stiskněte červené tlačítko „ukončit hovor“ na obrazovce Watch.