Jak aktualizovat chytrý Apple reproduktor HomePod

Stejně jako iPhony, iPady, počítače Mac, hodinky Apple Watch a Apple TV jsou i HomePod a HomePod mini pravidelně aktualizovány novým softwarem. Nejnovější aktualizace byla vydána 7. března a umožňuje Siri zjistit, jaká je vaše preferovaná mediální služba.

Ve výchozím nastavení se aktualizace do zařízení HomePod instalují automaticky, ale existuje také způsob, jak aktualizaci vynutit, pokud je vydán nový software. Funkce automatické aktualizace od společnosti Apple však obvykle není okamžitá, takže se někdy může hodit mít způsob, jak ručně nainstalovat software, když víte, že je aktualizace k dispozici.

Vyhledávání aktualizací HomePodu a kontrola nainstalované verze softwaru je poměrně snadné, ale není to úplně intuitivní, protože funkce aktualizace je skrytá v aplikaci Home.

Jak aktualizovat HomePod

Následující kroky ukazují, jak aktualizovat HomePod na zařízeních se systémem iOS 17 nebo iPadOS 17 a novějším.

  • Otevřete aplikaci Domácnost.
  • Klepněte na ikonu, která vypadá jako tři tečky v pravém horním rohu.
  • V rozbalovací nabídce, která se zobrazí, klepněte na položku Nastavení domácnosti.
  • Přejděte dolů a klepněte na položku Aktualizace softwaru, abyste zjistili, zda jsou k dispozici nějaké aktualizace.
  • Po výběru možnosti budete moci zobrazit aktuální verzi softwaru HomePod, kterou máte nainstalovanou, spolu s dostupnými aktualizacemi, a pokud chcete, můžete vypnout automatické aktualizace.

Pokud je k dispozici dostupná aktualizace, stačí klepnout na tlačítko Instalovat a HomePod se aktualizuje. Pokud máte v domácnosti více zařízení HomePod, bude každé z nich aktualizováno současně prostřednictvím této funkce aktualizace softwaru. Jste-li zaregistrováni v programu HomePod Beta Updates, zobrazí se zde také možnost nabídky pro aktualizaci jednotlivých zařízení HomePod.