Srovnání Apple Watch 4 a 5 nemá vzhledem k ceně vítěze

Srovnání Apple Watch 4 a 5 nevyznívá vůbec jasně a jestli přemýšlíte nad koupí Apple Watch, asi vám nějaký ten čas rozhodování zabere.

Apple nyní prodává své hodinky ve dvou verzích. Můžete tak pořídit ty nejnovější Apple Watch Series 5 nebo starší, 2 roky starou verzi Apple Watch Series 3. Nás ale starší varianta zajímat nebude a podíváme se, jak pořídit Apple Watch Series 4 a hlavně pak na srovnání s nejnovějším modelem.

To, že Apple už oficiálně Apple Watch 4 neprodává, neznamená, že je nelze u ostatních prodejců pořídit. V podstatě všechny větší obchody s elektronikou je stále nabízejí a samozřejmě je jejich cena nižší než u nejnovější série 5. Koupíte je tedy už kolem 10 000 Kč v menší velikosti 40 mm. Oficiální cena Apple Watch Series 5 40 mm je 11 690 Kč.

Srovnání Apple Watch 4 a 5 nabízí jen pár rozdílů

Pokud se zaměříme na srovnání nejnovější generace Apple Watch a těch rok starých, moc rozdílů nenajdeme. Série 5 nabízí stále zapnutý displej, kompas a větší úložiště. U 4. série bylo 16 GB místa, teď je to 32 GB. V případě hodinek ale toto moc nehraje roli, 16 GB je naprosto dostačující hodnota.

Někdo by mohl namítnout, že u Apple Watch Series 5 je novější procesor S5. Označení je jiné, ale ve skutečnosti je stejně výkonný jako Apple S4, který byl použit o rok dříve. Hodinky tak budou stejně rychlé, ať už koupíte nějnovější nebo starší. 

Za příplatek kolem 1500 Kč tak dostanete tak „jen“ stále zapnutý displej, kompas a o trochu více místa k ukládání aplikací a dat. Nechtěl bych být nyní v kůži uživatele, který se rozhoduje nad koupí Apple Watch, protože je to opravdu těžká volba a je na každém, jak se s tím popasuje.