Nabíječky na iPhone se slevou 25%
V košíku zadejte slevový kód NBJW25

Představení nového iPhonu přijde na podzim. Levnější verze ale bude dřív

Představení nového iPhonu vychází zase na podzim. Ještě dříve ale Apple ukáže nástupce iPhonu SE a dočkat bychom se měli už na jaře 2020.

Je to každoroční proces a v posledních letech vždy na podzim přichází představení nových iPhonů. Jak tomu bylo v minulosti a jak se jeví budoucnost? Zřejmě přijdou změny.

Představení nového iPhonu na jaře?

Jak už jsme dříve psali, Apple představí nástupce iPhonu SE 2 na jaře roku 2020. Telefon by měl vycházet z iPhonu 8 a dostane výkon současných iPhonů 11. Je to ale výjimka nebo se i dále Apple bude uchylovat k jinému termínu uvedení nových iPhonů? Je ohrožen podzimní termín?

Velmi pravděpodobně dojde k jakémusi protnutí a kalifornská společnost zavede uvádění nových iPhonů dvakrát do roka. Podzimní termín zůstane a přibude nový na jaře. Jednak se tím vyrovná konkurenci, která představuje nové modely několikrát do roka a jednak nebudou muset uživatelé tak dlouho čekat.

V minulosti si nejdelší tradici držel právě podzimní termín a už od iPhonu 4S Apple plánoval svoji akci na září nebo říjen. Vždy to stihl a nikdy se tak nestalo, že by měl nový iPhone zpoždění do listopadu nebo dokonce dále v roce. Výjimkou v této řadě byl pouze iPhone SE, který přišel právě na jaře a to 21. března 2016. Před iPhonem 4S se Apple telefony ukazovaly nejdříve v červnu a ojedinělým případem je vůbec první iPhone, který spatřil světlo světa už v lednu roku 2007.

Dva modely na jaře a další dva na podzim

Podle serveru Appleinsider se dočkáme už v roce 2021 změny v uváděný Apple telefonů a společnost bude chtít ukázat na jaře dva nové iPhony a na podzim další nový pár. Těžko zatím říct, zda se bude v první části roka jednat o levnější zařízení a podzim bude vyhrazen na vlajkové lodi. Možností je i postupné vylepšení během půl roka. To je ale vskutku málo času na perfektní odladění všech komponent a na Apple by to bylo velmi nezvyklé.