Jak vyčistit monitor od prachu a špíny a co na to použít

Jak vyčistit monitor, když je už opravdu špinavý a čím? Na tuto otázku se ptá spousta uživatelů, kteří už nevidí na displej. Poradíme!

Po čase se logicky zobrazovací plocha monitoru zašpiní a neznamená to, že máte doma nebo v kanceláři špínu. Prach, který se na povrch usazuje reaguje s podmínkami v místnosti a na monitoru ulpívá. A nejen na něm, jeho cílem jsou i obrazovky telefonů, tabletů a vlastně všechny odhalené plochy.

Jak vyčistit monitor hadříkem

K čištění monitoru je ideální použít hadřík, nikoliv například papír, noviny nebo jen ruku. Je důležité, aby byl hadřík co nejjemnější a nejlepším řešením je hadřík z mikrovlákna. Ten plochu nepoškrábe a odstraní maximum nečistot.

  • Monitor vypněte a nechte ho vychladnout.
  • Odstraňte nejhrubší prach. Odfoukněte ho, nebo před obrazovkou mávejte hadříkem, aby se dostal pryč.
  • Namočte hadřík do vlažné a čisté vody. Přiměřeně ho vyždímejte.
  • Setřete z monitoru nečistoty.
  • V případě potřeby hadřík properte vodou a přetřete monitor znovu.

 

Po akci musíte hadřík vyprat od všech nečistot a lze ho umýt v jarové vodě, aby se všechna špína pustila. Poté ho nechte uschnout, uložte na místo, kde se nepráší (ideálně někam zavřít do krabičky) a pak jej zase pohodlně můžete použít.

Hadřík z mikrovlákna stojí pár korun a nemusíte ani kupovat drahé čistící ubrousky napuštěné chemikáliemi nebo si pořizovat čistící roztok v rozprašovači. Často totiž monitoru víc než čistá voda nepomůže, monitor je dlouho cítit odérem a může se i stát, že roztok zateče do jeho útrob a tam udělá pěknou neplechu.

Podobně lze čistit i iPhone displej, obrazovku iPadu a dalších zařízení, které nesou zobrazovače.

Zdroj: Appleinsider

➡️ Čistící hadřík na displej