iPhone 11 vs iPhone 11 Pro nemá jasného vítěze. Dle funkcí je to ale jasné

iPhone 11 vs iPhone 11 Pro je porovnání vlajkové lodě Applu a levnějšího modelu. A právě cena může hrát v rozhodování uživatelů hlavní důvod.

Poměrně nedávno Apple představil nové iPhony a mnozí dumají nad tím, který pořídit. iPhone 11 Pro, případně jeho větší varianta iPhone 11 Pro Max jsou jasným vítězem dle funkcí. Levnější iPhone 11 je ale prvotřídní telefon, za který tolik nezaplatíte. Jaký tedy pořídit?

Souboj iPhone 11 vs iPhone 11 Pro

Podle parametrů je výběr jasný. Více funkcí a možností získáte s dražšími modely. Je ale zajímavé, že výkon nabízejí všechny 3 telefony v podstatě shodný a najde se hodně důležitých funkcí, které jsou naprosto stejné.

Největším rozdílem je zadní fotoaparát. Trojitý systém iPhonů 11 Pro produkuje skvělé fotky. Dvojitá optika iPhonu 11 trochu zaostává, ale i tak se jedná o špičku mezi současnými telefony. Přední kamera a ověřování pomocí Face ID je totožné.

Displej se liší v mnoha ohledech. Zatímco iPhony 11 Pro jsou obdařeny OLED obrazovkou, iPhone 11 využívá LCD panel s IPS technologií, který není tak jasný a kontrastní.

Záda telefonů se také liší. Kryt na iPhone 11 Pro budete chtít pořídit i na vyztužená skleněná záda s matnou texturou. Podle Applu by měl odolat větším nárazům, ale jistotu nemáte nikdy. iPhone 11 využívá pak levnější sklo a hliníkovou konstrukci.

Mezi zásadnější rozdíly jde zařadit i vodotěsnost těchto zařízení. Dražší modely zvládnou v hloubce 4 metrů odolat 30 minut, levnější ipHone 11 jde potopit do dvou metrů. Také ve výdrži baterie si lépe vedou dražší varianty. V reálném použití vydrží hlavně díky svému úspornějšímu displeji o několik hodin na jedno nabití déle. Bezdrátová nabíječka pro iPhone bude fungovat na všech nových Apple telefonech.

Který tedy vybrat?

Výběr to není jednoduchý a rozdíl ceny činí 9 000 Kč u základní verze s 64GB úložištěm. Už teď lze ale odhadnout a nejnovější analýzy tomu napovídají, že levnější iPhone 11 bude opět bestsellerem, který si najde místo u mnoha uživatelů. Pokud cenu neřešíte, kupte iPhone 11 Pro nebo iPhone 11 Pro Max. V opačném případě i iPhone 11 skvěle poslouží.