Muž z Dánska hlásí vážné popáleniny způsobené Apple Watch

Apple prohlásil, že prozkoumal Apple Watch pana Mouritzena a nenašel žádné známky toho, že jeho zranění, která hlásil, byla způsobena jejich hodinkami. Dodatečně společnost poukázala na to, že příčinou škody na pásku hodinek je působení vnějšího faktoru, a že v samotném pásku nejsou žádné aktivní elektronické částečky, které by mohly způsobit jeho nažhavení.

Dánský zpravodajský web Ekstra Bladet hlásí, že muž utrpěl vážné popáleniny kvůli svým Apple Watch hodinkám a čeká už několik týdnů na výsledky vyšetřování, které provádí Apple. Fotografie, které doprovázejí zprávu (níže, jen pro silné povahy) zdánlivě ukazují dvě dlouhé stopy od popálenin na zápěstí Jørgena Mouritzena spolu s něčím, co vypadá jako spálenina na pásku od hodinek.

Mouritzen a svědek incidentu tvrdí, že jsou si oba jisti, že zdroj tepla vyšel ze samotných hodinek a ne ze vnějšího faktoru.

PR agentura Applu v Dánsku řekl Ekstra Bladet, že to považuje za soukromou záležitost dotyčné osoby, a proto nebude situaci komentovat.

Sporadicky se objevují zprávy o popáleninách způsobených Apple Watch, ty se ale zdají být o hodně menší – a v mnohých případech je obtížné je odlišit od prostého podráždění kůže.

Apple má stránku podpory, na které upozorňuje, že ‘’někteří lidé pociťují reakce na některé materiály’’. Také radí, že nošení hodinek příliš na těsno, nebo příliš volně může zapříčinit odření.

zdroj: http://9to5mac.com/