Apple přiznal problém některých iPadů Pro: po nabíjení nereagují

Apple oficiálně uznal problém, který hlásili někteří uživatelé iPadu Pro na Redditu a na fóru podpory Applu, kdy některé jednotky po nabíjení nereagují. Dokonce se stala situace, kdy lidé v Apple prodejně narazili na ‘’mrtvý’’ iPad Pro, na což konzultant zareagoval nesmělou prosbou přihmouřit oči, zatím co přístroj restartoval.

Někteří uživatelé hlásí, že se přístroj po nabíjení ‘’nebudí‘‘. Jiní, kteří zas svůj iPad po dobu nabíjení ponechali neuzamčený tvrdí, že nereaguje jak touchscreen obrazovka, tak ani tlačítko homebutton. Tato potíž se dá řešit násilným restartováním a právě tuto variantu uvádí Apple jako dočasné řešení, zatím co hledají trvalé východisko.

Apple se vyjádřil pouze velmi stručně.

Chcete-li se vrátit k používání vašeho iPadu Pro, násilně jej restartujte stlačením a následovným přidržením Sleep/Wake tlačítek (tedy Homebutton a tlačítko pro uzamčení) alespoň po dobu deseti sekund, než se vám objeví logo Applu.

Apple si je vědom problému a pracuje na něm.

Jsou náznaky, že je na vině iOS 9.1, protože řešení přinesla beta verze iOS 9.2. Pokud se prokáže, že jde opravdu o problém v iOS 9.1, tak vlastníci postižených iPadů Pro nebudou muset čekat dlouho na nápravu.

zdroj: http://9to5mac.com/